måndag 18 maj 2015

Maken

"A book with a one word title"



Handling: ”Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner kontant.”

Trädgårdsmästaren Mitchell Rafferty tror först att det är ett skämt. Han planterar blommor i en kunds trädgård när hans mobil ringer, och nu står han i en vanlig förort en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.
Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten trädgårdsfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Bara han älskar sin fru tillräckligt…
Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills dess. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.

Författare: Dean Koontz

Omdöme: Det här var inte en av de mest fantastiska böcker han skrivit, den blev ganska långdragen ibland vilket drar ner betyget för överlag tyckte jag om karaktärerna och deras tankegångar. Jag som dessutom tycker att kidnappningar är nåt av det obehagligaste som finns fick inte riktigt den här spänningskänslan nån gång. Det kändes hela tiden som att det skulle lösa sig. Jag kan dock säga att boken bjöd på några överraskningar när det kom till vilka/vem som var inblandad i kidnappningen.

Betyg: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar